Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

09/01/2014 – Απάντηση του Παναθηναϊκού Κινήματος στην πρόεδρο του Ο.Ρ.Σ.Α.



Μετά από την ανακοίνωσή μας της 17.12.2013 με θέμα το νέο σχέδιο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας σχετικά με το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο ουσιαστικά το γήπεδο του Παναθηναϊκού θεωρείται για το συγκεκριμένο οργανισμό ανύπαρκτο, λάβαμε την από 19.12.2013 ηλεκτρονική επιστολή της Προέδρου του Ο.Ρ.Σ.Α. κυρίας Παρασκευής Μπάτσου, η οποία περιέχει σωρεία ανακριβειών και απειλών.

Είναι αξιοπερίεργο ότι η κυρία Μπάτσου επέλεξε να αντιδράσει στην ανακοίνωσή μας με αυτόν τον τρόπο, αντί να τοποθετηθεί δημόσια, όπως κάναμε εμείς με την ανακοίνωσή μας και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που δεν είναι μόνο δικά μας αλλά όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού:
Γιατί κατά τη διαδικασία κατάρτισης του ρυθμιστικού σχεδίου δεν ζητήθηκε η γνώμη του Παναθηναϊκού Α.Ο. (όπως προκύπτει και από τη δική του ανακοίνωση) ως ενός από τους τρεις φορείς υλοποίησης του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης; Και γιατί αποκρύπτεται έντεχνα ότι οι φορείς υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης είναι ο Δήμος Αθηναίων, η εταιρία Βωβού και ο Παναθηναϊκός Α.Ο.;
Στο τρίτο σκέλος της απάντησής της (3.Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την νομιμότητα του προγράμματος της διπλής ανάπλασης το έτος 2013[Πρακτικό Επεξεργασίας 88/2013] και προσδιόρισε τη διατήρηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για μια πενταετία,προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα στο Βοτανικό) η Πρόεδρος του Ο.Ρ.Σ.Α. επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση Καμίνη είναι η κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε 3,5 χρόνια από σήμερα, χωρίς μάλιστα την εξασφάλιση ούτε καν προσχηματικών ανταλλαγμάτων για τον Παναθηναϊκό. Το συγκεκριμένο σχέδιο του κ. Καμίνη δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αρχική μορφή της Διπλής Ανάπλασης, την οποία προορίζονται να υπηρετήσουν οι νόμοι που επικαλείται η κυρία Μπάτσου στην απάντησή της.
Είναι εντυπωσιακή η άγνοια της κυρίας Μπάτσου για τους νόμους που αφορούν το αντικείμενό της, καθώς ούτε η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό έχει αποφασιστεί με το ν. 3481/2006, όπως ανακριβώς αναφέρει στο πρώτο σκέλος της απάντησής της ούτε η διατήρηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για μια πενταετία προσδιορίστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν νομικά αδύνατο) αλλά έγινε από την Ελληνική βουλή με νομοθετική τροπολογία, ύστερα και από παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Επειδή η Πρόεδρος του Ο.Ρ.Σ.Α. δεν απάντησε στο ερώτημά μας, ποια είναι η σχέση της με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, ενημερώνουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όλους τους δημότες της Αθήνας ότι η κυρία Μπάτσου έχει διοριστεί ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Καμίνη στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Α.Ε. και εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου, όπως προκύπτει από τη με αριθ. πρωτοκόλλου 771/10.6.2013 απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι αποφάσεις για μας χωρίς εμάς για το μέλλον του γηπέδου του Παναθηναϊκού έχουν ληφθεί – η δε επιρροή του Κ.Καμίνη και του περιβάλλοντος του σε αυτές τις καταστροφικές για τον Παναθηναϊκό αποφάσεις είναι καθοριστική.Η επαγρύπνηση και αντίδραση του κόσμου του Παναθηναϊκού, στην οποία αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, δεν είναι απλά επίκαιρη αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου